Mika mini kazán

A parapetes kazánok iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. A Mika mini kazán ennek a berendezésnek az egyik legelterjedtebb képviselője hazánkban. Nem is csoda, hiszen tartós, megbízható és remek hatékonysággal működik, ha kisebb ingatlanok fűtéséről van szó. Ha szeretne többet megtudni, olvasson tovább.

Először is tisztázzuk, hogy mik is a parapetes kazánok. Ezek az eszközök azért különlegesek, mert a korábban faláttöréssel kiépített konvektor helyére lehet beépíteni őket. Tehát nem kell külön kéményt kialakítanunk, a régit burkolnunk. Az első és legfontosabb előnye egy Mika mini kazán telepítésének, hogy nem kell engedélyeztetni, terveztetni és így sokkal olcsóbban kihozhatunk egy fűtéskorszerűsítési beruházást. Tehát egy cirkó fűtés kiépítetéséhez képest sokkal könnyebben kivitelezhető.

A Mika mini kazán kis mérete ellenére egy komplett központi fűtés komfortját nyújtja. Kisméretű, körülbelül 50-70 négyzetméteres lakásokban a régi konvektor helyére telepítve, radiátorokkal kombinálva jelentősen csökkenthetjük rezsiköltségeinket. A készülék hatásfoka közel 90 %, így a felhasznált gázmennyiség jelentős hányada hasznosulásra kerül. Mondhatni, azt a gázt fizetjük ki, amit ténylegesen felhasználtunk. Ez már nagy előny a régi radiátoros fűtéshez képest.

Gyakran elhangzó kérdés, hogy most akkor egy kazán vagy egy konvektor. A Mika mini kazán nevéből adódóan kazán. Tehát egy vagy több radiátornak képes átadni azt a hőt, amit megtermel. Ami növeli a hatásfokát, hogy jóval rövidebb a fűtővíz útja a kazán és a radiátor közt, minden megtermelt hő hasznosul.

Gyakran felmerülő kérdés egy régebbi lakás felújításánál, hogy amennyiben Mika mini kazánt használunk, a használati meleg vizet mi biztosítja. Ezek a típusú mini kazánok szükség esetén képesek a szükséges meleg vizet előállítani. De ha mégis kiegészítő megoldást keresünk, érdemes elgondolkodni a régi átfolyós vízmelegítő felújításán vagy cseréjén. Bár úgy gondolhatjuk, hogy ez jelentős kiadás, egy cirkófűtés kiépítése sokkal nagyobb befektetést jelentene.

Már csak egy kérdés maradt. Mennyibe kerül egy Mika mini kazán? Az előzetes felmérés után adunk Önnek árajánlatot a teljes folyamatra. Egy mini kazán kiépítése radiátorokkal jelenlegi ára 1.500.000 és 2.500.000 ezer forint közt mozog a típustól függően. A bekerülési költségeknél számolnunk kell a radiátorok árával és az esetleges vízmelegítő cserével vagy javítással.

És Önnél mikor telepíthetjük új mini kazánját? Várjuk hívását!