zsalu

Specifikus zsalu rendszerek

Az építőiparban gyakran használatosak olyan egyedi rendszerek, amik nélkül a kivitelezés nehezen működne. A zsalu bevetése pontosan ebbe a csoportba tartozik. Természetesen egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan melyik terméktípust alkalmazzuk a feladatok kiszolgálására. Régen, néhány évtizeddel ezelőtt ez még semmilyen kérdés sem vetett fel, hiszen csak az volt, amit az adott célnak megfelelően, helyben, többnyire fából és bizonyos vas elemekkel megerősítve legyártottak. A zsalu rendszerek azonban ma már rengeteget fejlődtek. Ennek köszönhetően a gyorsaság megnövekedett. A fa, mint alapanyag bár kézenfekvő, mert könnyen alakítható, de vannak bizonyos hibái.

Ilyen többek között, hogy vetemedik, dagad, beszívja a nedvességet és idővel a korhadása is bekövetkezik. A nyers deszkából készült zsalu ezért általában 1-2 alkalommal használható fel és mindig alapos tisztítást követel meg. A leszedése közben ugyanakkor előfordul, hogy a sarkok mentén kisebb-nagyobb darabok válnak le, amiket utólag javítani szükséges. Van azonban egyszerűbb megoldás az igények kielégítésére.

A fejledt technikai megoldások révén a technopolimerből gyártott PERI DUO zsalu rendszer minden igényt kiszolgál. gerendák, falak, födémek, de még pillérek is készíthetők vele. A beállítása egyszerű, az elemek kis súllyal rendelkeznek. Amennyiben a zsaluhéjakat cserélni kell, azt néhány csavarral megoldhatjuk, minden nehézség nélkül. A szerelésnél végre teljesen el lehet felejteni a kalapácsot, ami tényleg könnyed kezelést tesz lehetővé. A minőségi zsalu kiválasztása többé nem lehet kérdés.