retro játékgépek

A legjobb fennmaradt retro játékgépek

A retro játékgépek tagadhatatlan módon jönnek újra divatba, sokakat lenyűgöznek ezek a nagyszerű találmányok, hiszen annak ellenére is a köztudatban tudtak maradni, hogy időközben az internet és a technika fejlődésének köszönhetően már őrületes választék van játékok terén. Íme néhány a legjobb retro játékgépek közül.

Pac-Man

Biztosan nem lep meg, hogy elsőként a Pac-Man játékot említem meg, hiszen tagadhatatlan, hogy ez a legnépszerűbb a retro játékgépek közül. Ezt a labirintusos videojátékot 1980-ban adták ki, hamar a világ egyik legismertebb játéka lett belőle. Ennek ellenére bármibe lefogadom, hogy eddig nem tudtad, hogy a tervezőjét úgy hívják, hogy Ivatani Tóru. Ő egy japán videojáték-tervező, aki Tokióban született 1955-ben, ami azt jelenti, hogy 25 éves volt akkor, amikor ezt a remek játékot kitalálta.

Final Fight

A következő játék, amiről szeretnék említést tenni, az a Final Fight, ez szintén egy olyan játék, ami a mai napig elérhető bárki számára és online játszható. Ezt a játékot 1989-ben adták ki, és a fejlesztésen összesen hat designer dolgozott: Akira Yasuda, Akira Nishitani, Tokuro Fujiwara, Tatsuya Minami, Ichiro Mihara, Hyper Bengie. A verekedős játék első verziójának sikere után több hasonló, továbbfejlesztett változat is megjelent.

Space Invaders

A top 3 retro játékgépek között az én listámon a Space Invaders szerepel még, amelyet a Pac-Man előtt két évvel, 1978-ban adtak ki, és nem fog meglepni, de ez is egy japán fejlesztésű játék. Meg kell hagyni, nagyon értenek a játékokhoz! A Space Invaders lényegét talán nem is kell túl sokat magyarázni, eléggé egyértelmű már a megnevezése is. A játékosnak az a feladata, hogy egy lézerágyúval állítsa meg a támadó kis űrlényeket.
Neked melyik retro játékgépek szerepelnek a kedvenceid között?