beton javítása

A beton javítása többé nem okozhat kihívást

Vannak olyan felületek, amik fokozottan vannak kitéve bizonyos károsító hatások részére. A betonelemek gyakran éppen ilyenek, már csak azért is, mert sokszor elhanyagolásra kerülnek. Tény, hogy egy kemény építőanyagról van szó, de azért nem bír ki mindent és a természeti hatások idővel kikezdhetik. Ugyanakkor a beton javítása viszonylag egyszerű is lehet, már amennyiben az mielőbb megvalósul. Lehet az anyagmozgás, vagy a rossz kivitelezés, ami miatt kisebb-nagyobb repedések jelennek meg.

Amikor a vasalatot kevés cement kötőanyag fedi, akkor az ledobhatja magáról a gyenge részeket. Olykor a kötőanyag kispórolása miatt eleve gyengébb a szerkezet, ami gyorsan porosodásnak indul. Ilyen esetekben a beton javítása minél hamarabb történjen meg, mert különben akár komoly szerkezeti hibák keletkezhetnek, amik egyszerűen már nem kezelhetők.

A beton javítása a megfelelő készítménnyel

Sok évtizeddel ezelőtt, a betonkor hajnalán még csak drasztikus beavatkozásokkal volt lehetőség az eredeti állapotokat létrehozni. A beton javítása ilyenkor a teljes felveréssel, majd újraöntéssel volt elképzelhető. Ennek mostantól vége. Sokan próbálkoznak az olyan összetevőkkel, mint a csemperagasztók, de ezeket nem erre a célra fejlesztették ki, így idővel elválhatnak az alap felülettől. Amennyiben viszont a beton javítása SikaRep® S készítménnyel történik meg, akkor nem lesznek újabb hibák.

A gyártók kimondottan úgy fejlesztették ki és olyan adalékokkal párosították, amelyek kiváló tapadást biztosítanak és könnyen bedolgozhatóvá teszik. A beton javítása innentől kezdve bármikor és bárki részére elvégezhető.