Bitumenes vízszigetelő

Bitumenes vízszigetelő a nedvesség leküzdésére

Egy modern ingatlan építésénél már sokkal több részletre lehet odafigyelni, mint eddig bármikor. A professzionális mérnöki kivitelezések révén a kényelem és biztonság egyszerűbben teremthető meg, mint régen. Hol van már az az időszak, amikor egyszerűen, mindenféle alap nélkül valósult meg az épületek felhúzása közvetlenül a talajra?

Ez ma már szinte elképzelhetetlen. A bitumenes vízszigetelő alkalmazása jóformán alapvetésnek számít. A beton építmények létrehozása bár kezdettben nagy sikernek számított, az idők során kiderült, hogy ennek a metódusnak is vannak hátulütői. A porózus szerkezet ugyanis megengedi a nedvesség átszivárgását, ami jelentős esztétikai, szerkezeti és egészségi problémákat vethet fel. A bitumenes vízszigetelő rendszerek révén ugyanakkor kivédhetők ezek egyszerűen. A speciális termékek úgy lettek létrehozva, hogy ellenálljanak a víznyomásból eredő terheléseknek. Jöhet olykor a talajból a kellemetlen hatás, míg máskor az égi áldás okoz problémákat.

A kulturális és középületeknél egyre inkább elterjedtek a lapos tetők. Ezek kialakítása bár szerkezetileg egyszerűbb feladat, de sokkal kitettebbek a csapadék okozta beszivárgásnak. A bitumenes vízszigetelő megfelelő rétegben törtnő alkalmazásával ugyanekkor megelőzi a károkat. Ha jól történik meg a lefektetése, akkor biztosan nem jelennek meg nedves foltok a mennyezeten vagy a falakon. A hun.sika.com weboldalon részletesen megismerhető a bitumenes vízszigetelő szerkezeti tulajdonságai, amire bátran lehet támaszkodni. Megéri kihozni belőle a legtöbbet és ilyen formában úja alapokra helyezni a lakás biztonságát.