Az Ariston bojler vízkőtelenítésének a menete

A bojlerek Magyarországon leggyakrabban magnezittől és mészkőtől vízkövesednek be, amitől legrosszabb esetben teljesen használatlanná válik a berendezés, jobb esetben csak megemelkedik a villanyszámla, mert nehezebb ugyanazt a hőfokot előállítania. Ha fontos Önnek, hogy a mindennapi életben higiénikus, praktikus és biztonságos módon tudja használni az Ariston bojlerét, mindenféleképpen igényelje az Ariston bojler vízkőtelenítés szolgáltatásokat, amikor az esedékes karbantartást is el kell végeztetni – ezt körülbelül két vagy három évente érdemes.

Az Ariston bojler vízkőtelenítésének végső soron az a célja, hogy megelőzze az elektronikát összekötő vezetékek és csatlakozók elégését. Ennek pozitív hozadéka, hogy az Ariston bojler ugyanolyan hatásfokon tud majd működni, mint ahogyan azt a gyártói vállalásban olvashatja – tehát nem fog az évek során megnövekedni egy elhanyagolt, akár 10-12 liter vízkővel ellehetetlenített rendszer által terhelt bojler áramfogyasztása.

Az Ariston bojler vízkőtelenítése az alábbi lépésekből áll, amennyiben annyira súlyos a helyzet, hogy alkatrészek cseréjére is szükség lesz:

  • a bojlerből leeresztik a vizet;
  • az üres rendszerből teljesen eltávolítják a vízkövet (ha régen volt az utolsó, érdemes inkább nem nézni, hogy milyen koszos vízben fürdött eddig);
  • a magnéziumvédő anód és annak tömítésének a cseréjét;
  • a bojler fűtőszál és a tömítésének a cseréjét;
  • a vízmelegítő alaplap visszaszerelése vagy cseréje, ha szükséges;
  • a bojler összeszerelése, vízzel feltöltése és beüzemelése.

Az Ariston bojler vízkőtelenítés ára függ a bojler nagyságától és az elhanyagoltság méretétől is.