Olcsón is lehet megbízható horgászfelszerelést találni

A horgászat rajongói rendszerint alig várják a fagyok elmúltát, hogy újra hódolhassanak kedvenc hobbijuknak. Ez az elfoglaltság nem csupán a hatalmas fogásról és a vele járó büszkeségről szól. Hozzá tartozik a természet szeretete, a hétköznapokból való kiszakadás, a csend és a befelé figyelés is. Nem véletlen, hogy egyre többen keresik ilyen módon a feltöltődést és a pihenést.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokakat a horgászfelszerelések magas ára riaszt el a tevékenységtől. Tény pedig, hogy nem kell vagyonokat költeni az eszközökre. Ha jó helyeken keresgél (mint például az emaki.hu), akkor pénztárcabarát áron is felkészülhet a nyári horgászatra. S hogy melyek azok az eszközök és kiegészítők, amelyek biztosan jól jönnek majd a vízparton? Cikkünkben ennek járunk utána.

 

Ha a horgászat kerül szóba, akkor a legtöbben azonnal egy jó botra és orsóra asszociálnak. Érdemes átgondolni, hogy milyen horgászati stílus mellett szeretnénk letenni a voksot. A feeder finomszerelékes fenekező módszerhez ideális, a bojlis fajta leginkább azok számára javasolt, akik nagy halat szeretnének fogni és az erősebb botot, szereléket kedvelik. A pergető horgászat és a hozzá tartozó bot akkor bizonyul remek választásnak, ha ragadozó halat szeretnénk kifogni. A rakós botok a finomszerelékes, főleg úszós, horgászathoz javasoltak. A match botok világában akkor nézelődjünk, ha könnyűszerelékes horgászatban gondolkodunk.

Persze nem feledkezhetünk meg a vízparti kényelemről sem. Az árnyékolás kiemelt jelentőséggel bír, pláne nyáron, amikor nagy forróság is várható. A horgászhely kiválasztása mellett gondoskodjunk napernyőről, mely speciálisan átalakítható félsátorrá is, ha jönne egy nagyobb égszakadás. Sokan kifejezetten az olyan horgászhelyek iránt érdeklődnek, ahol faház bérlésére is lehetőség nyílik, kifejezetten az esős időre felkészülve, vagy akár a családot is könnyebben elcsábíthatjuk így a közös programra.

 

Egy minőségi, teherbírásában is megfelelő szék szintén nélkülözhetetlen, de a horgoknak és apró kiegészítőknek ideális horgászdoboz mellett sem mehetünk el. A bottartók, kapásjelzők kínálata minden korábbinál szélesebb, ráadásul, ha jó helyen vásárol, akkor különleges akciókkal is találkozhat, akár a szezon közepén is.