A melltartó méretek megállapításának mérési lépései

A melltartó vásárlásakor a legfontosabb, hogy tudjuk, hogy mekkora méretre van szükségünk, és milyen fazon kényelmes nekünk. Ha a statisztikai adatokat nézzük meglepő képet kapunk arról, hogy hazánkban hány százalékban hordanak megfelelő méretű melltartót a nők.

Pedig a melltartó méretek nem megfelelő használata rendkívül sok kellemetlenséget és egészségügyi problémát vonhat maga után. A melltartó méretek megállapításában nagy segítségünkre van a méret táblázat, ami pontosan mutatja meg, hogy milyen méretű melltartóra van szükségünk. Ahhoz, hogy megállapítsuk a melltartó méretünket a következőket kell tennünk. Vegyünk fel egy olyan melltartót, amely vagy nem szivacsos, vagy csak vékony szivacs van benne, majd mérjük meg a mellbőséget a mellcsúcs vonalában, ott vezetve, ahol a legkiemelkedőbb, és hátul vízszintesen vezetve a lapockák alatt.

Ne mérjük túl szorosan, inkább kevéssé feszesen. Ezt követően mérjük meg a mellkas kerületének a méretét, úgy, hogy a mérőszalagot elől a mellek alatt futtatva, hátul a lapockák alatt vízszintesen, feszesen vezessük.

A mellbőség méretéből ki kell vonni a mellkas kerület méretét, és ez a viszonyszám fogja megmutatni, hogy a melltartó kosárméretét hol keressük a melltartó mérettáblázatban. Arra mindig figyeljünk, hogy az adott gyártó melltartó mérettáblázatát használjuk, amelyiknek a termékei között éppen keressük a megfelelő méretet. Az egyes gyártók méretezései ugyanis több centivel eltérhetnek egymástól, így a melltartó méretek nem minden esteben ugyanazt a betűt adják, tehát egyes márkánál csak a C kosárméret kell, míg a másiknál inkább a D lesz a jó.