nyárigumi

Milyen nyárigumi teszteredmények voltak 2018-ban?

Ha kíváncsi arra, hogy melyek a legfrissebb nyárigumi teszteredmények, akkor itt megnézheti őket: https://www.gumidirekt.hu/hirek.html?cimke=ny%E1rigumi+teszt. Utoljára 2018-ban készült nyárigumi teszt, amelynek eredményei már megtekinthetők a weboldalon. 2018-as év nagy meglepetése volt, hogy a nagyobb gyártók a középmezőnybe szorultak. A teszteknek köszönhetően a vásárlók is sokkal könnyebben igazodnak el a különféle abroncsok között. A tesztek alapján a választás is könnyebb és természetesen így biztosak lehetünk abban, hogy minőségi abroncsot szereltetünk fel a személygépjárművekre.

 

Az ADAC minden évben elvégzi a tesztet, amelyeknek 60%-a autópályán és 40%-a pedig országúti körülmények között készül. 2018-ban egy VW Golf VII 2.0 TDI és egy Ford Fiesta volt a tesztautó, amelyeken a 205/55 R16 és a 175/65 R14 méretű abroncsokat tesztelték. A teszt során megfigyelték a száraz úton való kezelhetőséget, a nedves útra való tapadást, a fogyasztást, valamint az abroncskopást. Meglepő eredmények születtek. A japán Falken igazi meglepetést okozott mindenkinek és a Continental gyártó kedvelői pedig hoppon maradtak.  A Kleber is kiemelkedően teljesített a teszten.

 

A Falken Sincera SN832 Ecorun abroncs megszerezte az első helyezést a maga 2.3 pontjával. A másik középkategóriás abroncs, a Semperit Comfort-Life 2 2.4 pontot ért el, így a második helyen végzett a nemes küzdelemben. Ez a két abroncs jócskán megelőzte a prémium márkákat. Ma már nem biztos, hogy mindenképpen prémium abroncsra kell beruházni, hiszen láthatjuk, hogy a jóval olcsóbb középkategóriás abroncsok is igen szép eredményeket érnek el az ADAC teszten. A Continental 2018-ban nedves úton jó teljesített, de futásteljesítménye gyengének bizonyult. A Kleber Dynaxer HP3 abroncsot 4 évvel ezelőtt a nem ajánlott kategóriába sorolták, most pedig 2.8 pontot ért el és holtversenyben végzett a Vredestein T-Trac 2 abroncsával. A Pirellit, a Continentalt és a Goodyeart is lekőrözte 2018-ban a Kleber. A gumidirekt weboldalán szinte mindegyik abroncs megtalálható, így kedvünkre válogathatunk a számtalan nyári akciós és minőségi abroncs közül.